Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας καθησύχασε αρχικά τους επενδυτές και στην Ευρώπη, ωστόσο η αγορά παραμένει ασταθής. Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης. Αρνητικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης έβαλαν «φρένο» στην αρχική προσπάθεια ανάκαμψης μετά το χθεσινό sell-off.

Η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να παρέμβει με «ένεση» ρευστότητας ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων καθησύχασε αρχικά τους επενδυτές και στην Ευρώπη, ωστόσο η αγορά παραμένει ασταθής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης VIX κινείται και πάλι ανοδικά, εμφανίζοντας χθες άνοδο που ξεπέρασε το 13%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 356 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» στις 6.094 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,47% διαμορφώνεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.501 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έφτασε να υποχωρεί έως και 0,7% στις 10.224 μονάδες.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί έως και 4,7%, λόγω της απόφασης του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης να υποβάλει μήνυση κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Ωστόσο, οι πιέσεις στον γερμανικό δείκτη παραμένουν συγκρατημένες, λόγω της ανακοίνωσης καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για την ανεργία του Δεκεμβρίου.

Υψηλότερα κατά 0,25% κινείται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.336 μονάδες. Λίγο νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα πως δεν βλέπει εναλλακτική για επανάληψη των εκλογών στην Καταλονία, όπου το μπλοκ που τάσσεται υπέρ της αυτονομίας της περιοχής έχει χωριστεί «στα δύο» για το θέμα του ποιος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Πτώση 0,84% για τον πορτογαλικό δείκτη PSI στις 5.187 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,26% διαμορφώνεται ο ιταλικός FTMIB στις 20.788 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, για μια ακόμα δύσκολη συνεδρίαση στη Wall Street προετοιμάζονται οι επενδυτές, καθώς τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq παραπέμπουν σε πτώση έως 0,7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v