Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικός «αέρας» στα... πανιά των ευρωαγορών

Τα βελτιωμένα στοιχεία για τις εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας ανακούφισαν τους επενδυτές. Το βλέμμα στραμμένο και στην ανακοίνωση εταιρειών αποτελεσμάτων. Ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall Street.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, που μετριάζουν κάπως τις ανησυχίες για επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, δίνουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,1% στις 348 μονάδες, κατά 0,99% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 5.988 μονάδες, κατά 0381% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.066 μονάδες και κατά 1,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.436 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,13% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.016 μονάδες, κατά 0,96% ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.184 μονάδες και κατά 1,57% ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 20.305 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, καθώς έχει ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές στρέφουν σταδιακά την προσοχή τους και στην πορεία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η γαλλική εταιρεία Sodexo ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 4,7% για το α' τρίμηνο και επανέλαβε τους στόχους της για το σύνολο της χρήσης, οι πωλήσεις της Sainsbury μειώθηκαν κατά 0,4% σε διάστημα 15 εβδομάδων μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του β' εξαμήνου του 2016 θα είναι καλύτερες, ενώ η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία Aegon ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 400 εκατ. ευρώ και αύξησε το μέρισμά της για το 2015 –στέλνοντας έτσι τη μετοχή της 9,6% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών Banco Popolare και Banca Popolare di Milano, μετά από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι οι δυο τράπεζες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,5% έως 0,7%.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v