Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για τις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,2% για την εβδομάδα που έκλεισε την Παρασκευή. Χαμηλότερα κινήθηκαν την Παρασκευή οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Βουτιά 6,5% για την μετοχή της William Hill.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα την Παρασκευή μετά την αναπάντεχη πτώση στην βιομηχανική παραγωγή και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, αλλά παρέμειναν σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 0,9% στις 397,07 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε ωστόσο άνοδο 0,2% για την εβδομάδα, την δεύτερη συνεχόμενη.

Οι απώλειες των ευρωπαϊκών μετοχών διευρύνθηκαν μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Στην Γερμανία, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,8% στις 11.490,83 μονάδες μετά από έκθεση της κυβέρνησης που έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή έπεσε 1,4% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 0,4%.

Για την εβδομάδα, ο γερμανικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,6%. Ήταν το πρώτο θετικό κλείσιμο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Στο Παρίσι ο CAC υποχώρησε 0,7% στις 5.154,75 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε 0,4% χαμηλότερα στις 6.718 μονάδες. Οι δύο δείκτες κατέγραψαν εβδομαδιαία κέρδη 1,4% και 0,3% αντίστοιχα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της William Hill βούτηξε 6,5%. Η εταιρεία στοιχηματισμού ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v