Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές

Μίνι ράλι πραγματοποίησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουλίου. Έχασε έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άλμα 7,9% για τη SocGen.

Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στα εταιρικά αποτελέσματα και στα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 1,3% στις 403,93 μονάδες, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 20 Ιουλίου σύμφωνα με τη FactSet.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κινήθηκε 1,6% υψηλότερα στις 11.636 μονάδες. Η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου «φαίνεται να στηρίζει τις μετοχές, με τον προσανατολισμένο στις εξαγωγές DAX να οδηγεί το ράλι», έγραψε αναλυτής της Barclays. «Τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν ισχυρά» πρόσθεσε.

Η μετοχή της Beiersdorf σημείωσε κέρδη 3,7%, μετά την αύξηση 19% στα κέρδη δεύτερου τριμήνου.

To ευρώ έχασε έδαφος έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο του $1,09 μετά τα στοιχεία που έδειξαν εκτόξευση του δείκτη υπηρεσιών σε υψηλό 10 ετών.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε 1,7% στις 5.196,73 μονάδες. Τα κέρδη στηρίχτηκαν από το άλμα 7,9% στη μετοχή της Societe Generale.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε 1% υψηλότερα στις 6.752,41 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών στον τομέα των μεταλλευμάτων και των πρώτων υλών.

Η μετοχή της BHP έκλεισε 3,6% υψηλότερα, η Rio Tinto 3,9% και η Glencore 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v