Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικά αποτελέσματα και πετρέλαιο πιέζουν τις ευρωαγορές

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία καθώς και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές. Πτωτικά τα futures της Wall Street. Στο 1,0978 δολάρια το ευρώ.

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές τις Βρετανίας και της Γερμανίας να γυρίζουν σε οριακά θετικό πεδίο, ενώ σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι υπόλοιπες αγορές. Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το β' τρίμηνο, αλλά και η πορεία των τιμών του πετρελαίου. 

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων της ημέρας, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων, ενώ η αδυναμία που εμφανίζει η τιμή του πετρελαίου πιέζει τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Παράλληλα, οι ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας επηρεάζουν τις μετοχές των εταιρειών με ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς στην περιοχή, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες πολυτελών προϊόντων, αλλά και οι μεταλλευτικές και πετρελαϊκές, καθώς η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές εμπορευμάτων παγκοσμίως.

Η μετοχή της Credit Agricole κατέγραφε πτώση 8%, ενώ χαμηλότερα κατά 2,7% κινούνταν η μετοχή της BMW. Απώλειες 3,5% για τη μετοχή της Lufthansa, μετά την υποβάθμισή της από την Bank of America, ενώ αντιθέτως κέρδη 3,9% κατέγραφε η μετοχή της Continental μετά την αναβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Reuters, το 58% των εταιρειών που διαπραγματεύονται στον δείκτη Stoxx 600 έχουν είτε ευθυγραμμιστεί ή ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών με τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει αυτό το τρίμηνο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν μια πτώση 0,9% στα εταιρικά κέρδη, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ο δείκτης Stoxx 600 περιορίζει τις απώλειές του στο 0,1% και τις 399 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,05% στις 6.692 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,02% στις 11.446 μονάδες.

Απώλειες 0,36% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.102 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,92% κινείται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.162 μονάδες, κατά 0,68% ο πορτογαλικός PSI στις 5.707 μονάδες, ενώ απώλειες 1,31% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 23.404 μονάδες.

Εν τω μεταξύ ήπια πτωτικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

Στο 1,0978 δολάρια ενισχύεται το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v