Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησαν από το υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την απόφαση της BoE να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια και ενώ το πετρέλαιο συνεχίζει την βουτιά. Πιέσεις στον τομέα της ενέργειας. Πτώση 3% για την μετοχή της BP.

Απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, διολισθαίνοντας από το υψηλό δύο εβδομάδων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε 0,8% χαμηλότερα στις 400,70 μονάδες. Την Τέταρτη είχε βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Οι μετοχές στον τομέα της ενεργείας δέχθηκαν την μεγαλύτερη πίεση, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου συνέχισε να κινείται χαμηλότερα. Την Τετάρτη το αργό πετρέλαιο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Η μετοχή της BP έκλεισε με πτώση 3%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα στις 6.747 μονάδες, με τον δείκτη να περιορίζει τις απώλειες μετά την έκδοση των πρακτικών της συνάντησης της BoE που έδειξε ότι οχτώ από τα εννιά μέλη ήταν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε 0,1% στις 5.192 μονάδες, ενώ στην Φρανκφούρτη ο DΑΧ έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 11.585 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Deutsche Post διολίσθησε 3,6%. Η εταιρεία έκοψε τον στόχο για τα κέρδη του 2015.

Πτώση 3,5% κατέγραψε η μετοχή της Novo Nordisk.

Βουτιά 13% πραγματοποίησε η μετοχή της Novozymes. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε κέρδη που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v