Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές, με το βλέμμα σε BoE και Fed

Στις κεντρικές τράπεζες της Βρετανίας και των ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, που αναζητούν περαιτέρω ενδείξεις για το πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια των δύο χωρών. Στο επίκεντρο και η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναζητούν περαιτέρω ενδείξεις για πιθανή αύξηση των επιτοκίων σε ΗΠΑ και Βρετανία, ενώ η προσοχή στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία αναμένεται να γνωστοποιήσει ότι υπάρχει διχογνωμία ως προς το θέμα των επιτοκίων, κάτι που υποδηλώνει πως η Κεντρική Τράπεζα ίσως οδεύει και αυτή στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της μετά από 10 χρόνια.

Νωρίτερα σήμερα η Deutsche Telekom και η βελγική χρηματοπιστωτική εταιρεία KBC ανακοίνωσαν υψηλότερα κέρδη για το τρίμηνο, όμως η Deutsche Post προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου για την κερδοφορία της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το 59% των εταιρειών του Stoxx 600 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,48% στις 402 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,35% στις 6.729 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες DAX της Φρανκφούρτης και CAC του Παρισιού στις 11.628 μονάδες και 5.195 μονάδες αντίστοιχα. 

Χαμηλότερα κατά 0,24% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.251 μονάδες, κατά 1,34% ο πορτογαλικός PSI στις 5.680 μονάδες και κατά 0,34% ο ιταλικός FTMIB στις 23.830 μονάδες.

Στο 1,0901 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v