Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό πεδίο κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές -πλην της ισπανικής- με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση του δείκτη ZEW, αλλά και στις εξελίξεις από το μέτωπο της Ουκρανίας.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση του δείκτη ZEW στη Γερμανία, που θα δώσει ενδείξεις για τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας, αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,2% στις 6.619 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,41% στις 9.143 μονάδες και ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,65% στις 4.170 μονάδες.

Απώλειες 0,51% για τον πορτογαλικό δείκτη PSI στις 5.333 μονάδες και 0,36% για τον ιταλικό FTSE MIB στις 19.390 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,18% κινείται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.212 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην Ουκρανία, μετά την αποστολή ρωσικού κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια εν μέσω προειδοποιήσεων από τη Δύση για πιθανότητα εισβολής.

Η επίπτωση της ουκρανικής κρίσης είναι ήδη ορατή στα εταιρικά αποτελέσματα, με την γερμανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Henkel να προειδοποιεί για επιβράδυνση της κερδοφορίας της στο β' εξάμηνο του έτους, εν μέρει λόγω των εντάσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v