Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ιταλική ύφεση τρόμαξε τις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,9% στις 329 μονάδες, κλείνοντας πάντως υψηλότερα από τα χαμηλά της συνεδρίασης.

Η ιταλική ύφεση τρόμαξε τις ευρωαγορές

Η επιστροφή της ιταλικής οικονομίας σε ύφεση προκάλεσε έντονη δυσφορία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η κλιμάκωση της διαμάχης με την Ρωσία για την ουκρανική κρίση επέτεινε τις πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,9% στις 329 μονάδες, κλείνοντας πάντως υψηλότερα από τα χαμηλά της συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,7% στις 6.636 μονάδες, ο DAX τερμάτισε 0,65% χαμηλότερα στις 9.130 μονάδες, ενώ ο CAC διολίσθησε 0,61% στις 4.207 μονάδες.

Ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο διολίσθησε 2,7% στις 19.510 μονάδες, καθώς η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε συρρίκνωση του ιταλικού ΑΕΠ 0,2% στο β΄τρίμηνο. Μόνο οι μετοχές της Pirelli και του World Duty Free από τα 40 blue chips του δείκτη έκλεισαν με άνοδο.

Οι φόβοι ότι η ευρωζώνη δεν «ξεπέρασε» ποτέ την ύφεση στην πραγματικότητα, προκάλεσαν βουτιές στα χρηματιστήρια και τα ομόλογα του ευρω-Νότου.

Το χρηματιστήριο της Λισαβόνας βούλιαξε 4% και της Μαδρίτης έκλεισε με πτώση 1,04%.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε από νωρίς στα κόκκινα, καθώς το ΝΑΤΟ εξέφρασε φόβους για στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα και το Κρεμλίνο «απάντησε» στις κυρώσεις της Δύσης με αντίποινα απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊοντων.

Ο ρωσικός δείκτης Micex έκλεισε με απώλειες 1,68%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v