Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 3,5 μηνών οι ευρωαγορές λόγω Ρωσίας

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα 3,5 μηνών με απώλειες 0,67% στις 327 μονάδες.

Σε χαμηλό 3,5 μηνών οι ευρωαγορές λόγω Ρωσίας

Εντονη νευρικότητα προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές και ειδικά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα αντίποινα της Ρωσίας στις δυτικές κυρώσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα 3,5 μηνών με απώλειες 0,67% στις 327 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,59% στις 6.597 μονάδες, ο DAX διολίσθησε 1% στις 9.039 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 1,36% στις 4.150 μονάδες.

Στις αγορές του Νότου, οι απώλειες για τον δείκτη ΜΙΒ στο Μιλάνο έφτασαν το 1,94% για τον ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη το 1,63% και για τον PSI στο 2,27% στην Λισαβόνα.

Αναλυτές τονίζουν ότι οι γενικευμένες πολιτικές ανησυχίες πιθανότατα θα συντηρήσουν την επιφυλακτική επενδυτική ψυχολογία στις επόμενες συνεδριάσεις, ειδικά καθώς οι όγκοι των συναλλαγών είναι χαμηλοί λόγω διακοπών.

Η διαμάχη της Ρωσίας με την δύση σχετικά με την ουκρανική κρίση, που κλιμακώθηκε χθες με την επιβολή απαγορεύσεων σε εξαγωγές τροφίμων από την ΕΕ στην Ρωσία, δημιουργεί τον φόβο πρόσθετων επιπτώσεων στην ήδη αδύναμη οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Ακόμη και ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, κ. Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε ότι ο γεωπολιτικός κίνδυνος μπορεί να πλήξει την οικονομική ανάκαμψη.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να στρέφονται στα «καταφύγια» και το επιτόκιο στο 10ετές γερμανικό ομόλογο Bund υποχώρησε 3 μον. βάσης επιπλέον σήμερα στο αρνητικό χαμηλό του 1,08%.

To επιτόκιο στο 2ετές Bund διαμορφώνεται στο 0,006% έχοντας νωρίτερα διολισθήσει έως το (αρνητικό) -0,004%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v