Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών με βουτιά 2,4% του Micex στην Μόσχα

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε 0,87% στις 340 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις προκάλεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η αναθέρμανσης της αντιπαράθεσης Ρωσίας – Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση για νέες κυρώσεις από την δύση στην Ρωσία.

Οι απώλειες διογκώθηκαν το απόγευμα, μετά την κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε 0,87% στις 340 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,69% στις 6.738 μονάδες, ο DAX έκλεισε με απώλειες 1,07% στις 9.754 μονάδες, ενώ ο CAC τα ερμάτισε 1,21% χαμηλότερα στις 4.316 μονάδες.

Ο ρωσικός δείκτης Micex διολίσθησε 2,37%.

Yπενθυμίζεται ότι χθες, η αμερικανική ηγεσία ανακοίνωσε νέες αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, αναφερόμενη μάλιστα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η επιβολή κυρώσεων σε 4 συγκεκριμένους ρωσικούς ομίλους - Rosneft, Novatek, Gazprombank και Vnesheconombank (VEB) μπορεί να επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις. «Αυτοί οι 4 έχουν τρομακτικό όγκο ξένων χρεών. Θα είναι πλέον πολύ δύσκολο για αυτούς να αναχρηματοδοτήσουν τα χρέη τους» δήλωσε Ευρωπαίος τραπεζίτης με έδρα στη Μόσχα και προσέθεσε: «Οι μεγάλοι διαχειριστές κεφαλαίων της Δύσης θα διστάζουν να αγοράσουν τίτλους των 4 ακόμη κι αν προσφέρονται σε ευρώ ή ρούβλι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v