Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις στην Ευρώπη. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές. Η ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνει μπαράζ οικονομικών μεγεθών και κυρίως την κατάθεση της Τζάνετ Γέλλεν στο Κογκρέσο.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου με τους επενδυτές να περιμένουν την κατάθεση της Τζάνετ Γέλλεν, αλλά και μπαράζ οικονομικών μεγεθών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,1% στις 9773 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,02% στις 4350 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 6.761 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,84% στις 10.517 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,43% στις 6154 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,79% στις 20.533 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε όσα θα δηλώσει σήμερα η επικεφαλής της Fed. «Οι αγορές εκτιμούν ότι θα τηρήσει την ίδια στάση λέγοντας ότι η πολιτική θα καθοδηγηθεί από το ρυθμό της ανάπτυξης στην οικονομία και την αγορά εργασίας» δήλωσε ο Χιροκάζου Καμπέγια, της Daiwa Securities.

Πέρα από την Τζάνετ Γέλλεν, οι επενδυτές αναμένουν αύριο και μπαράζ κρίσιμων οικονομικών μεγεθών. Στην Ευρώπη, αναμένεται ο γερμανικός δείκτης εμπιστοσύνης του ινστιτούτου ZEW. Οι αναλυτές προβλέπουν υποχώρηση τον Ιούλιο στο 28.2 από 29.8 τον προηγούμενο μήνα. Στις ΗΠΑ η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τα στοιχείς για τις λιανικές πωλήσεις με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση κατά 0,6%.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Software η οποία βουλιάζει κατά 14% καθώς η γερμανική εταιρεία λογισμικού προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου πωλήσεων για το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v