Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά από δύο συνεδριάσεις στο κόκκινο. Ανοδικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς καταγράφεται αύξηση πωλήσεων για 9ο συνεχή μήνα. Αρνητική έκπληξη από το γερμανικό ZEW.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις παρά τις αρνητικές εκπλήξεις από το μέτωπο της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,74% στις 9957 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,5% στις 4532 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,15% στις 6.762 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,68% στις 11.083 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 7214 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,58% στις 22.104 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη το Μάιο. Η μετοχή της Daimler ενισχύεται κατά 1,2% και της BMW κατά 0,7%. Και της γαλλικής Renault κατά 1,5%.

Κινητικότητα καταγράφεται και στο μέτωπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Η μετοχή της βρετανικής φαρμακευτικής Shire ενισχύεται κατά 3,5% καθώς το Reuters αποκαλύπτει ότι προσέλαβε τη Citi ως σύμβουλο καθώς αναμένει σημαντική προσφορά εξαγοράς.  

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών ωστόσο, οι ειδήσεις δεν ήταν ενθαρρυντικές. Διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις, ο δείκτης εμπιστοσύνης ZEW για τη γερμανική οικονομία υποχώρησε για έκτο συνεχή μήνα το Μάιο και πλέον διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο ενάμιση έτους, παρά τα πρόσφατα πρωτοφανή μέτρα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v