Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα στις ευρωπαϊκές αγορές

Κρατούν τα υψηλά εξαετίας οι ευρωπαϊκές αγορές. Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Οι προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο στόχαστρο η Commerzbank. Προς νέο ρεκόρ οδεύει η Wall.

Ήπιες πιέσεις κοντά στα υψηλά εξαετίας δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τα βλέμματα να στρέφονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο όγκος συναλλαγών είναι πολύ χαμηλός καθώς οι αγορές σε Αυστρία, Λουξεμβούργο, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία είναι κλειστές για την Ημέρα της Αναλήψεως.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,03% στις 9936 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,12% στις 4526 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 6871 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,26% στις 10.729 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,62% στις 7090 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,44% στις 21492 μονάδες.

Θετικό πρόσημο έχουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποδεικνύοντας πως η Wall Street οδεύει για νέο ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,9% το Μάιο, καθώς πολλά στελέχη της ΕΚΤ, εκ των οποίων και ο Μάριο Ντράγκι με δηλώσεις τους τροφοδοτούν τα σενάρια για χαλάρωση νομισματικής πολιτική στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.  

Απώλειες 1,4% καταγράφει η μετοχή της ιταλικής εταιρείας κοινής ωφέλειας Enel καθώς η Citigroup υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε “sell” από΄”neutral”. Πτώση 2,8% καταγράφει και η μετοχή της Commerzbank καθώς η Exane BNP Paribas προχώρησε σε υποβάθμιση σύστασης σε «neutral» από «outperform»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v