Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Προβληματισμός για τα οικονομικά μεγέθη. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Ξεχωρίζουν Bouygues και ΒMW.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές με νευρικότητα ως προς τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και την προσοχή να στρέφεται τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα όσο και στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,1% στις 9.646 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,16% στις 4.438 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά  0,04% στις  6.838 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,34% στις 20.353 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κινείται χαμηλότερα κατά 0,4% στις 10.321 μονάδες.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Bouygues με άνοδο 4,4% καθώς υπάρχουν αναφορές για σχέδιο εξαγοράς της Bouygues Telecom από την Orange. Στον αντίποδα, η Credit Suisse υποχωρεί κατά 0,8% καθώς ο πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει πως η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας σύντομα θα καταλήξει σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Κέρδη 1,4% καταγράφει και η μετοχή της BMW καθώς η Credit Suisse προχώρησε σε αναβάθμιση του κλάδου αυτοκινήτου.

Η Κίνα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση κόκκινων δανείων από το 2005, εξέλιξη που δημιούργησε έντονο προβληματισμό για την πορεία της διεθνούς οικονομίας καθώς παράλληλα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,6% τον προηγούμενο μήνα  και το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο των προσδοκιών (ανάπτυξη 0,2% έναντι εκτιμήσεων στο 0,4%).

Η στροφή στρέφεται σήμερα τώρα στα αμερικανικά οικονομικά μεγέθη. Το υπουργείο Εμπορίου τα ων ΗΠΑ ανακοινώνει σήμερα στοιχεία για νέες κατοικίες στις ΗΠΑ, αλλά και το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v