Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν τα υψηλά 6ετίας οι ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες. Σενάρια για πακέτο μέτρων από την ΕΚΤ στη σύνοδο του Ιουνίου. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων σήμερα. Μέση αύξηση κερδών 8,4% για τις εταιρίες του Stoxx 600 βλέπει το Bloomberg.

Κρατούν τα υψηλά 6ετίας οι ευρωπαϊκές αγορές παρά τη νευρικότητα που υπάρχει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς τροφοδοτούνται τα σενάρια για πακέτο μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τη σύνοδο του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 9744 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,13% στις 4499 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,12% στις 6.865 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,26% στις 10.558 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,52% στις 21.146 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η ΕΚΤ ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των αποπληθωριστικών πιέσεων, εκ των οποίων η μείωση των επιτοκίων, νέος γύρος στοχευμένων LTRO και αγορές τιτλοποιημένων δανείων. Εξάλλου, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν μάλλον δυσοίωνα με αιφνιδιαστική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη. Η Τράπεζα της Αγγλίας παράλληλα, δηλώνει ότι δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, παρά τη μείωση της ανεργίας σε χαμηλό πενταετίας.

Και σήμερα ξεχωρίζει η μετοχή της ThyssenKrupp με κέρδη καθώς  υπήρξε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή από χρηματιστηριακή. Στον αντίποδα, η μετοχή της ICAP υποχωρεί κατά 2,1% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αγορών.

Οι επενδυτές πάντως, τηρούν στάση αναμονής καθώς 17 εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στον Stoxx 600 ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, η μέση αύξηση κερδών για τις εταιρίες που περιλαμβάνονται στον Stoxx 600 κατά το πρώτο τρίμηνο θα αγγίξει το 8,4%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v