Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των εταιρικών κερδών οι ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Ξεχωρίζουν UBS και BMW. Κάθετη πτώση για την Barclays με τη μείωση κερδοφορίας. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall. Σε υψηλό 7 εβδομάδων το ευρώ.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κι η προσοχή των επενδυτών εστιάζει στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,33% στις 9.498 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,22% στις 4.453 μονάδες και στο Λονδίνο, μετά τη χθεσινή αργία, ο FTSE 100 κατά 0,15% στις 6.815 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,36% στις 10.514 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,42% στις 7.549 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% στις 21.636 μονάδες.

Η μετοχή της UBS ενισχύεται 1,4% καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών που ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ παράλληλα προχωρά σε αλλαγή της εταιρικής δομής και καταβολής ειδικού μερίσματος. Κέρδη 0,4% καταγράφει και η μετοχή της BMW, που επίσης ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Barclays υποχωρεί 4,5% καθώς η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε μείωση στα προ φόρων κέρδη 5% το πρώτο τρίμηνο.

Σημαντική είναι η ενίσχυση του ευρώ σε υψηλό 7 εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3936 δολ. Κινητήριος δύναμη για την ανοδική πορεία του ήταν τα τελευταία στοιχεία για την ευρωζώνη και η ενίσχυση του συνολικού δείκτη ΡΜΙ στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η εξέλιξη αυτή θα αναβάλει τα όποια σχέδια της ΕΚΤ για υιοθέτηση αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v