Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης Λονδίνο-Κοπεγχάγη

Σε θετικό έδαφος η αγορά του Λονδίνου, περιορίζονται οι απώλειες στην Κοπεγχάγη. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων. Κλειστές οι αγορές της Φρανκφούρτη, του Παρισιού, της Μαδρίτης, της Λισαβόνας, του Μιλάνο. Οριακά κέρδη στη Wall προοιωνίζονται τα futures.

Τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποίηση και την αγορά κατοικιών της Βρετανίας, σε συνδυασμό με τις θετικές ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων διαφόρων εταιρειών, στηρίζουν το χρηματιστήριο του Λονδίνου, που, μαζί με αυτό της Κοπεγχάγης είναι τα μόνα ευρωπαϊκά που πραγματοποιούν σήμερα συναλλαγές. 

Οι περισσότερες ευρωαγορές είναι σήμερα κλειστές παραμένουν λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, με αποτέλεσμα ο δείκτης αναφοράς να αναζητά κατεύθυνση. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 337,92 μονάδες, μετά τις απώλειες 0,2% που κατέγραψε χθες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνουο δείκτης FTSE 100 κινείται 0,25% υψηλότερα στις 6.796,83 μονάδες, ενώ οι απώλειες του δείκτη OMX της Κοπεγχάγης περιορίζονται στο 0,50% (700,64 μονάδες). Κλειστά σήμερα Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Μιλάνο και Αθήνα.

Η μετοχή της Lloyds Banking Group ενισχύεται κατά 1,77% περίπου στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση αύξησης 22% στα προσαρμοσμένα κέρδη του α' τριμήνου, ενώ κέρδη 2,27% καταγράφει η Schroders μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και 3,6% η British Sky Broadcasting Group. Υψηλότερα κατά 1% η μετοχή της Danske bank μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών της το α' τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, ήπια ανοδικό ξεκίνημα προοιωνίζονται τα futures των δεικτών της Wall Street, με τα futures του S&P 500 να διαμορφώνονται 0,1% υψηλότερα, του Nasdaq 0,2% ενώ αμετάβλητα είναι το Dow Jones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v