Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Σε ρυθμό εταιρικών αποτελεσμάτων οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Ξεχωρίζουν Nokia και Deutsche Bank. Απογοητεύουν τα οικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης. Η προσοχή τώρα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Κέρδη και στα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,11% στις 9551 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 4478 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,67% στις 6.746 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,92% στις 10.416 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,97% στις 7426 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,58% στις 21.854 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Nokia με κέρδη 6% καθώς ο φινλανδικός όμιλος ανακοίνωσε πρόγραμμα επιστροφής 3 δισ. ευρώ στους μετόχους και νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Κέρδη μεγαλύτερα του 2% καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Bank καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών.  

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στο μέτωπο της οικονομίας από όπου οι ειδήσεις δεν ήταν θετικές. Η Κομισιόν, αιφνιδιάζοντας άπαντες, ανακοίνωσε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,8% για το πρώτο τρίμηνο, οριακά χαμηλότερο των προσδοκιών.

Επίσης, ξεκινά η διήμερη σύνοδος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν ότι θα αποφασιστεί νέα μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v