Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατρέπεται η αρχική άνοδος στις ευρωαγορές

Η ουκρανική κρίση αφαίρεσε την αρχική άνοδο από τους δείκτες των ευρωαγορών. Ξεχωρίζει επιχειρηματικά η Alstom με ράλι 15% και σενάρια εξαγοράς από την General Electric. Απροσδόκητη ενίσχυση του Ifo ενώ ο Μ. Ντράγκι υπόσχεται και πάλι ποσοτική χαλάρωση.

Η σταθεροποιητική πορεία της Wall Street και η αναζωπύρωση της γεωπολιτικής έντασης στην Ουκρανία περιόρισαν τις ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Οι δείκτες άνοιξαν ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στην οικονομία. Ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo για τη γερμανική οικονομία, ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Απρίλιο ενώ παράλληλα, ο Μάρτιο Ντράγκι επανέλαβε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε αντισυμβατικά μέτρα.

Ωστόσο το απόγευμα τα πρόσημα έγιναν μικτά και τα κέρδη περιορίστηκα. Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,82% στις 9466 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,56% στις 4476 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κερδίζει 0,12% στις 6.683 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,41% στις 10.388 μονάδες, και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,24% στις 21.623 μονάδες.

Στο ρωσικό χρηματιστήριο ο δείκτης Micex εμφανίζει και σήμερα έντονες απώλειες, με πτώση 2,5% στις 1.295 μονάδες.

Ράλι 15% καταγράφει η μετοχή της Alstom καθώς δημοσίευμα του Bloomberg φέρει το γαλλικό βιομηχανικό όμιλο να βρίσκεται στο στόχαστρο της General Electric.

Άνοδο 1,3% καταγράφει η μετοχή της Heineken η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ ράλι 5,6% σημειώνει η Dassault

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία άγγιξε τον Απρίλιο το 111,2, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή υποχώρηση. Παράλληλα, ο Μάρτιο Ντράγκι σε ομιλία του στο Άμστερνταμ έκανε λόγο για ευρύ πρόγραμμα αγοράς τίτλων σε περίπτωση επιδείνωσης των προοπτικών για τον πληθωρισμό δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v