Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό διμήνου έκλεισε το Λονδίνο

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν το Λονδίνο, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,4%. Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Με κλειστές τις περισσότερες αγορές λόγω Πρωτομαγιάς, ο δείκτης αναφοράς της Ευρώπης κινήθηκε λίγο υψηλότερα, βρίσκοντας στήριξη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα των βρετανικών Lloyds Banking Group και BSkyB.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύονταν κατά 0,18% στις 338,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε σε υψηλό περίπου δυο μηνών, στις 6.808,87 μονάδες, με κέρδη 0,43%. Αντιθέτως, με απώλειες 0,32% έκλεισε ο δείκτης OMX της Κοπεγχάγης στις 701,80 μονάδες.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Η μετοχή της Lloyds Banking Group έκλεισαν με άνοδο 5,49% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών αυξημένων κατά 22% το α' τρίμηνο, ενώ κέρδη 2,33% κατέγραψε η μετοχή της British Sky Broadcasting Group, η οποία ανακοίνωσε πως η ζήτηση για νέα προϊόντα έδωσε ώθηση στα έσοδα εννεαμήνου.

Εν τω μεταξύ, η στερλίνα κινήθηκε ανοδικά έναντι του δολαρίου (1,6895 δολάρια) μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για τον δείκτη μεταποίησης της Βρετανίας.

Στη Δανία, η μετοχή της Novo Nordisk υποχώρησε κατά 3,55% μετά την υποβάθμιση του guidance της για τις πωλήσεις του συνόλου του έτους, ενώ αντιθέτως με κέρδη 1,65% έκλεισε η μετοχή της Danske Bank μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών της το α' τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v