Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από ένα διήμερο ανόδου. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά το μπλόκο της Fed στη Citigroup. Η προσοχή στρέφεται τώρα στην οικονομία καθώς αναμένονται σημαντικά στοιχεία από τις ΗΠΑ

Περιορισμένες κινήσεις από τους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Γηραιά Ήπειρο μετά την άνοδο των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς ΗΠΑ και ΕΕ συμφωνούν να επιβάλουν από κοινού σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,21% στις 9428 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,23% στις 4374 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,37% στις 6.580 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΝΕΧ σημειώνει απώλειες 0,37% στις 10.103 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,28% στις 7845 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,33% στις 21.037 μονάδες.  

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της εταιρείας ενδυμάτων H&M με πτώση 3,1% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Πιέσεις δέχεται και ο τραπεζικός κλάδος μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μπλοκάρει το σχέδιο επαναγοράς μετοχών και αύξησης μερίσματος της Citigroup. Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί κατά 1,7% και της Santander κατά 0,9%. Εξαίρεση αποτελεί η μετοχή της Raifffeisen Bank International η οποία ενισχύεται κατά 1,7% καθώς η αυστριακή τράπεζα ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην οικονομά καθώς αναμένονται στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, αλλά και για τις αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v