Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιούνται τα κέρδη των ευρωαγορών

Άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Στο "πράσινο" τράπεζες και φαρμακευτικές. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό

Διευρύνονται τα κέρδη που καταγράφουν οι ευρωαγορές εν αναμονή της ανακοίνωσης μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ

Ανοδο 0,5% σημειώνει ο Dax στις 9,236 μονάδες, ενώ κέρδη 1,8% καταγράφει ο Cac 40, που κινείται στις 4.339. Κέρδη 1,18%για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, που κυμαίνεται στις 6.597μονάδες. Στη Μόσχα ο δείκτης Micex κερδίζει 1%.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ αλλά και οι νέες πωλήσεις ακινήτων, όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Στη Γερμανία ο δείκτης οικονομικού κλίματος Ifo σημείωσε την πρώτη πτώση σε διάστημα 5 μηνών, διαμορφούμενος στις 110,7 μονάδες.

Από το εταιρικό μέτωπο ανοδικά κινείται η μετοχή της EasyJet αλλά και της ασφαλιστικής Baloise Holding. Κέρδη για την μετοχή της Luxottica μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα επαναλανσάρει τα Ray-Ban Oakley τα οποία θα χρησιμοποιούν τεχνολογία της Google.

Θετικό κλίμα και για τις ευρωπαικές τράπεζες με τις BNP Paribas και Banco Santader να καταγράφουν άνοδο υψηλότερη του 1%. Στο πράσινο και οι φαρμακευτικές εταιρίες με τις Sanofi και Novarits να ενισχύονται άνω του 1,5%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχουν εισρεύσει από τις 4 Φεβρουαρίου περί τα 2,7 τρισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ μικρή πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,38. Το πετρέλαιο καταγράφει μικρά κέρδη με την τιμή του στα επίπεδα των 99,7 δολαρίων, ενώ ο χρυσός ενισχύεται στα 1,315 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v