Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανόδου στην Ευρώπη

Θετικό πρόσημο, αλλά περιορισμένες κινήσεις στις ευρωαγορές. Περιμένουν νέα μείωση ρευστότητας από την Τζάνετ Γέλεν. Πτώση 4% για τη μητρική της Zara. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall

Επιφυλακτική άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που αναμένεται να κλείσει κι άλλο την στρόφιγγα της ρευστότητας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,61% στις 9299 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,08% στις 4316 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,10% στις 6.599 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,47% στις 10099 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,2% στις 7531 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 21.009 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed και πολλοί αναλυτές προβλέπουν νέα μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. Επίσης αναμένεται να αναθεωρήσει την πολιτική του προκατόχου της και να μην θέτει πλέον ως στόχο της νομισματικής πολιτικής τη μείωση της ανεργίας στο 6,5%.  Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Γέλεν θα θέσει «ποιοτικά» και όχι «ποσοτικά» κριτήρια για γνώμονα της πολιτικής στη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του πλανήτη.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Inditex με πτώση 4% καθώς τα αποτελέσματα του ομιλο8υ δεν ικανοποιούν την αγορά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v