Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης

Αρνητικό πρόσημο με το βλέμμα στην οικονομία. Αιφνιδιαστική υποχώρηση του ΡΜΙ στη Γερμανία. Αρνητικά στοιχεία και από την Κίνα. Η προσοχή και στην G7 με βασικό θέμα την κρίση στην Κριμαία. Διστακτικές κινήσεις στα futures της Wall

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στο μέτωπο της οικονομίας, ενώ παράλληλα υπάρχει έντονη νευρικότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,58% στις 9288 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,62% στις 4308 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,29% στις 6.543 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,76% στις 9.976 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση  0,21% στις 7451 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,35% στις 20.899 μονάδες.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τα οικονομικά μεγέθη για τη Γερμανία αποδεικνύονται δυσμενέστερα των προβλέψεων, καθώς ο ιδιωτικός τομέας στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέβασε απότομα ταχύτητα το Μάρτιο με υποχώρηση του ΡΜΙ στο 55 από 56,4 τον προηγούμενο μήνα. Χαμηλότερος των προσδοκιών αποδεικνύεται και ο δείκτης ΡΜΙ για την ευρωζώνη, με τη Markit μάλιστα να επισημαίνει τον κίνδυνο αποπληθωρισμού. 

Η πρώτη αρνητική έκπληξη ωστόσο, ήρθε νωρίτερα από την Κίνα όπου ο ΡΜΙ να υποχωρεί πιο βαθιά σε περιοχή συρρίκνωσης.

Από πλευράς γεωπολιτικών εξελίξεων, ξεκινά η σύνοδος της G7 με τη Μόσχα να προχωρά στην κατάληψη τρίτης βάσης στην Κριμαία και τον υπουργό Εξωτερικών του Βερολίνου να δηλώνει ότι η Ρωσία ίσως να άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας.

Ξεχωρίζει η μετοχή της BMW με άνοδο 1,8% καθώς η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε «buy» από «hold». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v