Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Τα βλέμματα των επενδυτών στη Ρωσία. Πτώση 2,85% για τον Micex και βουτιά 12% για τη Movatex της οποίας ο ιδρυτής επηρεάζεται από τις νέες κυρώσεις.

Διστακτικά κινούνται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές με τα βλέμματα να στρέφονται εκ νέου στη Ρωσία καθώς ο ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα λίστα με Ρώσους υπηκόους που τίθενται σε καθεστώς κυρώσεων. Παράλληλα, υπήρξε υποβάθμιση του outlook της ρωσικής οικονομίας από τη Fitch Ratings και την S&P 500 ενώ η Visa και η Mastercard σταμάτησαν να κάνουν συναλλαγές στη Ρωσία. 

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,61% στις 9.353 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,43% στις 4.346 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,04% στις 6.551 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,11% στις 10.091 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,01% στις 7.481 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ κινείται υψηλότερα κατά 0,01% στις 21.097 μονάδες. Θετικό πρόσημο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Στο χρηματιστήριο της Μόσχας, ο Micex υποχωρεί κατά 1,63%, ενώ η μετοχή της Movatex καταγράφει κάθετη πτώση 12% καθώς η νέα λίστα κυρώσεων περιλαμβάνει τον συνιδρυτή της εταιρείας Gennady Timchenko.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Commerzbank ενισχύεται κατά 2,7% καθώς υπήρξε αναβάθμιση της σύστασης από τη Morgan Stanley.

Η προσοχή τώρα στρέφεται και στο μέτωπο της οικονομίας. Η Fitch Ratings επιβεβαίωσε το "ΑΑΑ" για την αμερικανική οικονομία την οποία είχε θέσει υπό παρακολούθηση με πιθανή υποβάθμιση. Τώρα οι αναλυτές της κάνουν λόγο για ισχυρή δημοσιονομική προσαρμογή και τονίζουν πως δεν βλέπουν κίνδυνο για το δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v