Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης. Σε ρεκόρ έτους το ευρώ έναντι δολαρίου. Με το βλέμμα στραμμένο στις κινήσεις της ΕΚΤ οι επενδυτές. Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Bayer.

Επιφυλακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και τους επενδυτές να αναμένουν την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,33% στις 9620 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,15% στις 4402 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,01% στις 6.808 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,17% στις 10.147 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,44% στις 7335 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,03% στις 20.327 μονάδες.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο στο 0,8%, ενώ αντιθέτως, οι αναλυτές προέβλεπαν νέα υποχώρηση στο 0,7%. Μετά την ανακοίνωση το ευρώ αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο έτους έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας το 1,38. 

Η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 6 Μαρτίου με το Μάριο Ντράγκι να δηλώνει ότι τότε θα ληφθούν αποφάσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, το ένα τρίτο των αναλυτών προβλέπει νέα μείωση επιτοκίων.

Από πλευράς μετοχών, πιέσεις δέχεται η Bayer με πτώση 1,2% καθώς η φαρμακοβιομηχανία προέβλεψε για φέτος αύξηση εσόδων 5% που δεν ικανοποίησε την αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v