Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6ετίας έκλεισαν οι ευρωαγορές

Χάρη στην αναρρίχηση της Wall Street, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 338 μονάδες. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2008.

Στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών τερμάτισαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το αρνητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Οι αγορές άνοιξαν με αρνητικά πρόσημα, υπό την επιρροή της νέας πιστωτικής συρρίκνωσης στην Κίνα, που άσκησε έντονες πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η πολύ καλή ανάγνωση του δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία, μετρίασε από το μεσημέρι τις απώλειες, αλλά την καθοριστική θετική ανατροπή προκάλεσε η αναρρίχηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου ο δείκτης S&P κινείτο σε επίπεδα ρεκόρ την ώρα κλεισίματος των ευρωαγορών.

Ετσι, χάρη στην αναρρίχηση της Wall Street, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 338 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο 2008.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,41% στις 6.866 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,54% στις 9.709 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε ενισχυμένος 0,87% στις 4,419 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v