Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά τον Ifo

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Έκπληξη η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία. Στο στόχαστρο οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και βουτιά 7% για τη Volskwagen. Μικρά κέρδη στα futures της Wall

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά την απροσδόκητη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία. Ανακάμπτει και το ευρώ στα 1,3773 δολ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,23% στις 9679 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,31% στις 4394 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,77% στις 10148 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,72% στις 7280 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,25% στις 20.441 μονάδες.

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνει αμετάβλητος. Σε επίπεδο πληθωρισμού ωστόσο, οι ενδείξεις δεν ήταν τόσο ευοίωνες για την ευρωζώνη. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,8% (οριακά υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση στο 0,7%), αλλά σε μηνιαία βάση καταγράφηκε μείωση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 1,1%.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen με καταγράφει κάθετη πτώση 7%, καθώς απογοήτευσαν οι προβλέψεις της για την κερδοφορία του 2014. Η VW συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες του κλάδου όπως την Porsche (-5,9%) και Renault (-1,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v