Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη για τη Repsol μετά το deal της Αργεντινής. Στο στόχαστρο η Credit Suisse. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall

Σταθεροποιητικά, κοντά σε υψηλά 6ετίας, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα και να περιμένουν νέα οικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ.  

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,16% στις 9683 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,22% στις 4404 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,33% στις 6.811 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,21% στις 10.263 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 1,01% στις 7267 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,02% στις 20.477 μονάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Διστακτική άνοδος καταγράφεται στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Bouygues και Airbus Group με κέρδη 4% και 3% αντιστοίχως καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών. Η μετοχή της ισπανικής ενεργειακής Repsol ενισχύεται κατά 1,5% καθώς κατέληξε σε συμβιβασμό 5 δισ. δολ. με την κυβέρνηση της Αργεντινής για την κρατικοποίηση της YPF.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Credit Suisse καταγράφει πτώση 1,8% καθώς η έκθεση του κογκρέσου των ΗΠΑ είναι καταπέλτης για τις πρακτικές στήριξης των Αμερικανών που φοροδιαφεύγουν.

Από το μέτωπο της οικονομίας, οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ. Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v