Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανόδου στις αγορές της Ευρώπης

Αλλαγή κλίματος στις αγορές με κέρδη για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall. Ενδιαφέρον για το λιανικό εμπόριο και άλμα 7% για τη Next. Πιέσεις στο μεταλλευτικό κλάδο.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του έτους. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου καθώς η Next ανακοίνωσε ετήσια αποτελέσματα και πωλήσεις τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,25% στις 9423 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,5% στις 4248 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 οριακά κατά 0,09% στις 6.724 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,47% στις 9805 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,15% στις 6697 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,97% στις 19112 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της Next, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικού εμπορίου ενδυμάτων, ενισχύεται κατά 7,4%. Ο ευρύτερος κλαδικός δείκτης λιανικού εμπορίου του STOXX Europe 600 ενισχύεται κατά 1,1%.

Στον αντίποδα, ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις, καθώς δημιουργείται προβληματισμός από τα νέα στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη υποχώρησε το Δεκέμβριο στο 54,6 από 56 το Νοέμβριο. Μία ημέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υποχώρησε και ο αντίστοιχος δείκτης για τον κλάδο μεταποίησης, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες περί επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v