Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Χαμηλός όγκος συναλλαγών και διστακτικά βήματα ανόδου στις χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, εν μέσω εορταστικής περιόδου. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Διστακτικά βήματα ανόδου σε νέα υψηλά πενταετίας πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρώντας τα ισχυρά κέρδη των δύο τελευταίων εβδομάδων. Ο όγκος συναλλαγών είναι περιορισμένος και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι «ήσυχη» χωρίς σημαντικές συγκινήσεις εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί  κατά 0,16% στις 9573 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,1% στις 4273 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3% στις 6.727 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,24% στις 9876 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,02% στις 6576 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,13% στις 18.980 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει χαμηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας» δηλώνει ο Craig Erlam της Alpari.

Πτώση 1% καταγράφει η μετοχή της Sanofi καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε πως δεν θα εγκρίνει προς το παρόν τη θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης επιχειρεί να ανακάμψει μετά την κάθετη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης XU 100 ενισχύεται κατά 2,87%, ενώ για το έτος η πτώση ανέρχεται στο 18%. Η μετοχή της Finansbank ενισχύεται κατά 3,97% στις 2,62 τουρκικές λίρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v