Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδος 26% έκλεισε ο DAX το 2013

Σταθεροποιητικά στα υψηλά 5ετίας κινήθηκαν οι ευρωαγορές παραμονές της τελευταίας συνεδρίασης του έτους. Υποχώρησε από το ιστορικό ρεκόρ ο DAX, αλλά ολοκλήρωσε την χρονιά με ετήσια άνοδο 28%.

Σταθεροποιητικά στα υψηλότερα επίπεδα 5ετίας κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμονές της τελευταίας συνεδρίασης του έτους, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX ολοκλήρωσε ήδη την χρονιά με άνοδο στο σύνολο του 2013.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε με πτώση 0,21% στις 327 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης εμφανίζει μέχρι στιγμής άνοδος 17% στο έτος, με τις μετοχές να κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2008.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,29% στις 6.731 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC υποχωρησε 0,04% στις 4.276 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Γερμανίας δεν θα λειτουργήσει αύριο και στην συντομευμένη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης DAX, που αναρριχήθηκε την Παρασκευή σε επίπεδο ρεκόρ, έκλεισε με πτώση 0,18% στις 9.572 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ολοκλήρωσε την χρονιά με εκτίναξη 26%.

Κατά τα λοιπά σήμερα, το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης επιχείρησε να ανακάμψει μετά την κάθετη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης XU 100 έχει υποχωρήσει στο έτος περίπου 18%. 

Οι όγκοι των συναλλαγών είναι περιορισμένοι και οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας εν μέσω εορταστικής περιόδου προβλέπεται να είναι ήπιες για τα διεθνή χρηματιστήρια, που ολοκληρώνουν την χρονιά με σημαντικά κέρδη, στα υψηλότερα επίπεδα 6 ετών για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v