Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνουν τα υψηλά οι ευρωπαϊκές αγορές

Διορθωτικές κινήσεις από το νέο ρεκόρ του DAX. Οριακή υποχώρηση στα futures της Wall. Άλμα 13% για τη Fiat μετά το deal με την Chrysler. Πιέσεις για τις μετοχές των τραπεζών.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν ήπιες διορθωτικές κινήσεις από τα νέα υψηλά που άγγιξαν κατά την αρχή της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 – που νωρίτερα βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό – υποχωρεί κατά 0,49% στις 9505 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,94% στις 4255 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,39% στις 6.722 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,91% στις 9826 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 6561 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 19.024 μονάδες.

Οριακές απώλειες καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τις εντονότερες πιέσεις καταγράφει ο μεταλλευτικός και ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της BNP Paribas να υποχωρεί κατά 1,5% και της Credit Agricole κατά 1,1%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Fiat με κέρδη της τάξεως του 13% μετά το deal του Σέρτζιο Μαρκιόνε για τον πλήρη έλεγχο της Chrysler Group.

Στο «μέτωπο» της διεθνούς οικονομίας, οι ειδήσεις ήταν μικτές. Τα στοιχεία της Markit δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή μεταποίηση ανεβάζει ταχύτητα αν και η κατάσταση στη Γαλλία εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Από την άλλη πλευρά όμως, οι δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την Κίνα δεν ήταν ενθαρρυντικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v