Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Θετικό πρόσημο, αλλά επιφυλακτικές κινήσεις καθώς αναμένονται σήμερα οι αποφάσεις της Fed για την ποσοτική χαλάρωση. Διχασμένοι οι αναλυτές. Ξεχωρίζει η Electrolux με κέρδη μεγαλύτερα του 4%. Επιφυλακτική άνοδος στα futures της Wall

Bήματα ανάκαμψης μετά την χθεσινή υποχώρηση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με στήριξη κυρίως από τα νέα στοιχεία για την οικονομία. Η νέα απροσδόκητη βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία όπως και η ανέλπιστη μείωση της ανεργίας στη Βρετανία στηρίζουν τις χρηματιστηριακές αγορές παρά τη νευρικότητα που επικρατούσε νωρίτερα λόγω της συνεδρίασης της Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,98% στις 9174 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,71% στις 4097 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,24% στις 6.506 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,94% στις 9430 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 6399 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MΙΒ καταγράφει κέρδη 1,22% στις 18.143 μονάδες.

Επιφυλακτική άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το 34% των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg εκτιμά ότι η Fed θα ανακοινώσει σήμερα το πρώτο βήμα στη μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας, με την στήριξη της συμφωνίας του Κογκρέσου για τον προϋπολογισμό και των θετικών στοιχείων για την οικονομία. Άλλοι θεωρούν ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014 ή πως θα ολοκληρώσει το tapering μέχρι το 2015.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Electrolux με κέρδη που ξεπερνούν το 4% καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας  δείχνουν άλμα 21,4% στις εξαγωγές των βασικών προϊόντων της προς τις ΗΠΑ. Κέρδη 3,7% καταγράφει και η μετοχή της Vestas Wind καθώς κέρδισε μία σημαντική παραγγελία από την αμερικανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v