Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές κινήσεις και νευρικότητα με το βλέμμα στραμμένο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Κάθετη πτώση 9,8% για την Peugeot για δεύτερη συνεδρίαση. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Μικρά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ενώ το δολάριο σημειώνει σημαντική άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,22% στις 9.036 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,3% στις 4.081 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,17% στις 6.457 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,49% στις 9.317 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,25% στις 6.394 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη κατά 0,31% στις 17.861 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της RSA Insurance με πτώση 17% μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου αφού προειδοποίησε για μείωση της κερδοφορίας, ενδεχομένως και των μερισμάτων, για το 2013. Η μετοχή της Peugeot βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση για δεύτερη συνεδρίαση με βουτιά 9,8%. Σημειώνεται ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε χθες απομείωση assets 1,1 δισ. ευρώ, ενώ η General Motors δήλωσε ότι πουλά το δικό της ποσοστό στην Peugeot.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μικτή εικόνα, κυρίως λόγω της νευρικότητας από τα νέα σενάρια για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Τα νέα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν τις εκτιμήσεις για μείωση της ρευστότητας από τη Fed ακόμη και στην προσεχή σύνοδο που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Οι εκτιμήσεις αυτές οδήγησαν σε νέα άνοδο του δολαρίου σε υψηλό 5ετίας έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v