Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες με το βλέμμα στην οικονομία. Θετικά τα μηνύματα από ΗΠΑ και Κίνα αλλά αρνητικές εκπλήξεις από τη Γερμανία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τράπεζες.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι χρηματιστηριακές αγορές καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν σημαντικά μεγέθη για τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη αλλά και τις επιπτώσεις τους για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,09% στις 9180 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,37% στις 4113 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,12% στις 6.548 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,48% στις 9445 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κέρδη 0,63% στις 6393 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι αμετάβλητος στις 18.125 μονάδες.

Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές κινήσεις.

Οι κινεζικές εξαγωγές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καταγράφοντας αύξηση 12,7%, ενώ στη Γερμανία, σε μη προσαρμοσμένη βάση, οι εξαγωγές αναρριχήθηκαν σε νέο ρεκόρ. Υπήρχε όμως και μία δυσάρεστη έκπληξη από τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας η οποία μειώθηκε κατά 1,2%. Όλα αυτά, ενώ η ανεργία στις ΗΠΑ μειώθηκε στο 7% που εξέπληξε άπαντες, αλλά παράλληλα, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το περιβόητο tapering της Fed.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Banco Popolare να ενισχύεται κατά 1,2% και της Bankinter κατά 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v