Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα futures της Wall, μετά τη χθεσινή πτώση. Κατεβάζει ταχύτητα η ευρωζώνη σύμφωνα με τους δείκτες ΡΜΙ. Στάση αναμονής από τους επενδυτές εν όψει μπαράζ μεγεθών για τις ΗΠΑ.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με τα αρχικά κέρδη να εκμηδενίζονται και τους περισσότερους δείκτες να γυρίζουν σε αρνητικό πρόσημο. Αιτία κυρίως τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη, αλλά και η νευρικότητα ενόψει μπαράζ στοιχείων για τις ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι αμετάβλητος στις 9226 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,1% στις 4167 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,16% στις 6.523 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,07% στις 9624 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 1,13% στις 6424 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,03% στις 18.361 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ δείχνουν ότι ο ιδιωτικός κλάδος στην ευρωζώνη κατεβάζει ταχύτητα ενώ προβληματίζει η συρρίκνωση στη Γαλλία και την Ιταλία. Τώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στους δείκτες ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ αλλά και το δείκτη δραστηριοτήτων ISM για τον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών, προσπαθώντας να διαβλέψουν τις επόμενες κινήσεις της Fed, της οποίας η επόμενη σύνοδος είναι στις 18 Δεκεμβρίου. Αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνεται το ύψος της ανεργίας στις ΗΠΑ, που κατά δήλωση του καθ’ ύλην αρμοδίου Μπεν Μπερνάνκε, θα καθορίσουν την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Sage Group με ράλι 6,6% καθώς τα κέρδη της ξεπεράσαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Bank of Ireland με πτώση 2,7% καθώς δήλωσε ότι στοχεύει σε άντληση 580 εκατ. ευρώ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας για την αποπληρωμή 1,8 δισ. ευρώ στο κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v