Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Πτωτικές τάσεις σε Μιλάνο και Μαδρίτη. Σε υψηλό δυόμισι ετών ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη. Βουτιά 6,4% για την ThyssenKrupp.Οριακές κίνησης στα futures της Wall

Οριακές κινήσεις με μικτές κατευθύνσεις πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,09% στις 9414 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,08%% στις 4291 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,46% στις 6.620 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,95%στις 9744 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,03% στις 6535 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 1,09% στις 18.876 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης, δίνουν μία νότα συγκρατημένης αισιοδοξίας. Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011, αλλά η συρρίκνωση επιμένει στη Γαλλία και την Ισπανία. Επίσης, νέα στοιχεία δημιουργούν έντονο προβληματισμό για ορισμένους από τους γερμανικούς κολοσσούς του βιομηχανικού κλάδου.

Στη Γερμανία ανακοινώθηκε κάθετη πτώση των παραγγελιών για τον κλάδο μηχανολογικού εξοπλισμού που είναι ιδιαιτέρως σημαντικός για την οικονομία της χώρας. Η ένωση των βιομηχανιών του κλάδου VDMA ανακοίνωσε μείωση των παραγγελιών κατά 10% σε ετήσια βάση των Οκτώβριο, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 14%.

Ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται έντονες πιέσεις. Η μετοχή της Fresnillo υποχωρεί κατά 2,4% και της Randgold Resources 1,5% ακολουθώντας κατά πόδας την πτωτική πορεία που καταγράφεται στην τιμή του χρυσού και άλλων μετάλλων.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της ThyssenKrupp η οποία καταγράφει κάθετη πτώση 6,4% και μείωση της κεφαλαιοποίησής κατά 580 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου μετά την πώληση εργοστασίου χάλυβα στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v