Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν τα υψηλά 5ετίας οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την χθεσινή άνοδο. Ψύχραιμη αντίδραση των επενδυτών στην αναβάθμιση Ισπανίας και Κύπρου από S&P. Διστακτικά βήματα ανόδου στη Wall και περιορισμένος όγκος συναλλαγών λόγω Black Friday.

Στάση αναμονής φαίνεται πως τηρούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,02% στις 9389 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,07% στις 4305 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 6.669 μονάδες.

Ψύχραιμη είναι η αντίδραση των επενδυτών στη Μαδρίτη στην αναβάθμιση της Ισπανίας από την S&P. Ο δείκτης ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,48% στις 9907 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,29% σ τις 6525 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,04% στις 19.107 μονάδες.

Ο FTSEurofirst 300 είναι αμετάβλητος στις 1.304 μονάδες, ότι από τις αρχές Νοεμβρίου ο δείκτης καταγράφει άνοδο 1%, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο 5ετίας.

Ο όγκος των συναλλαγών πάντως, είναι περιορισμένος. Για τη Wall Street σήμερα είναι η περιβόητη Black Friday και η συνεδρίαση ολοκληρώνεται τρεις ώρες νωρίτερα, μετά και την χθεσινή αργία. Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών πάντως, καταγράφουν δειλά βήματα ανόδου. 

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της νορβηγικής Teliasonera με πτώση 2% καθώς ανακοίνωσε άμεση αποχώρηση του οικονομικού της διευθυντή Per-Arne Blomquist.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v