Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ DAX στις ευρωαγορές

Ανοδος επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη σε ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία καθώς και καλά αποτελέσματα Q3, όπως της Thomas Cook (+15%). Νέο ρεκόρ DAX στην Φρανκφούρτη. Στον 3ο μήνα κερδοφορίας ο Stoxx 600. Κλειστή η Wall λόγω αργίας.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο, οδεύοντας προς τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κερδοφορίας.

Τα ευνοϊκά στατιστικά για την οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, καθώς και καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων, όπως της Thomas Cook (+15%), πρόσφεραν στήριξη στις μετοχές.

Οι συνεδριάσεις εκτυλίχθηκαν σε ήρεμο κλίμα, καθώς η αργία στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, περιόρισε τους όγους συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,3% υψηλότερα στις 325 μονάδες.

Μέχρι στιγμής ο Stoxx 600 κερδίζει 0,9% στο σύνολο του Νοεμβρίου, εξασφαλίζοντας την 9η μηνιαία άνοδο της φετινής χρονιάς. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 16% το 2013 και κινείται με Ρ/Ε 15,2 σε σχέση με τα προβλεπόμενα κέρδη, κοντά στην υψηλότερη αποτίμηση από τα τέλη του 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE τερμάτισε με άνοδο 0,07% στις 6.654 μονάδες, ο γερμανικός DAX έκλεισε σε νέο επίπεδο ρεκόρ με άνοδο 0,38% στις 9.387 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε 0,21% στις 4.302 μονάδες.

Στα διεθνή χρηματιστήρια έχουν προστεθεί 8 δισ. δολ. και πλέον στη φετινή χρονιά, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες υπόσχονται να συνεχίσουν να προσφέρουν στήριξη στην οικονομία όσο χρειαστεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v