Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό - Βουτιά για πετρέλαιο

Θετικό πρόσημο για όλους τους δείκτες. Καταλύτης η συμφωνία της Τεχεράνης που επιτρέπει μερική άρση των κυρώσεων. Βουτιά του Brent. Ξεχωρίζουν Peugeot και Renault. Κέρδη και στα futures της Wall

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ιράν και των έξι διεθνών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,98% στις 9309 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,56% στις 4302 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,49% στις 6.703 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,22% στις 9699 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,13% στις 6360 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,32% στις 18.883 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου, καθώς Τεχεράνη και οι έξι διεθνείς δυνάμεις κατέληξαν σε μεταβατική συμφωνία που επιτρέπει μερική άρση των κυρώσεων. Η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί πάνω από 1% στα 109,2 δολ. ανά βαρέλι.

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των δύο γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών PSA Peugeot Citroen και Renault που έχουν μεγάλη έκθεση στην ιρανική αγορά με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

«Είναι ο θετικός καταλύτης που θα μπορούσε να στηρίξει τις ευρωπαϊκές αγορές και να οδηγήσει σε χριστουγεννιάτικο ράλι» αναφέρει Γάλλος trader στο πρακτορείο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v