Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Έντονος προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης. Απογοητεύουν τα στοιχεία για την ευρωζώνη. Πιέσεις σε τράπεζες και μεταλλευτικές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street αλλά και τις ασιατικές αγορές. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνουν πως οι αξιωματούχοι της Fed είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν το συντομότερο στην σταδιακή μείωση των μέτρων αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής. Η προβλεπόμενη μείωση της ρευστότητας στην αγορά καθηλώνει κατά συνέπεια το επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,34% στις 9.171 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,44%στις 4.249 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5% στις 6.647 μονάδες. 

Στις αγορές ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,21% στις 9538 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,06% στις 6298 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,24% στις 18.773 μονάδες.

Διστακτική άνοδος στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστική υποχώρηση του συνολικού δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ στην ευρωζώνη, εξέλιξη που προκαλεί ανησυχίες για την πορεία της εύθραυστης ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Ιδιαίτερα έντονος ο προβληματισμός για τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων στη Γαλλία. 

Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος. Η μετοχή της Societe Generale υποχωρεί κατά 1,4% στο Παρίσι και της Mediobanka κατά 1,4% στο Μιλάνο. Πτωτικά κινούνται και οι μεταλλευτικές με τη Rio Tinto να καταγράφει απώλειες 0,9%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v