Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά σχεδόν όλοι οι δείκτες. Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Πρωταγωνιστής η Vivendi με κέρδη 3,2% και σχέδιο διάσπασης του ομίλου. Διστακτικά βήματα ανόδου στη Wall

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς βασικές πολιτικές αβεβαιότητες για την ευρωζώνη αντιμετωπίζονται. Στη Γερμανία CDU και SPD κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στο ιταλικό κοινοβούλιο με αφορμή τον προϋπολογισμό της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,25% στις 9313 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,26% στις 4239 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,15% στις 6.652 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,63% στις 9775 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,76% στις 6403 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,95% στις 18.951 μονάδες.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Vivendi με κέρδη 3,2% καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ομοφώνως στήριξε το σχέδιο για διάσπαση του ομίλου ώστε να μειωθεί η έκθεση στον κλάδο τηλεπικοινωνιών για να επικεντρωθεί η εταιρεία στις δραστηριότητες του κλάδου media.

Επίσης, από το "μέτωπο" της οικονομίας οι ειδήσεις είναι ενθαρρυντικές καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK για τη Γερμανία εκτινάχθηκε απροσδόκητα σε υψηλό 6 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v