Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις της Fed μετά τα καλά στοιχεία για τις ΗΠΑ. Αιφνιδιασμός από τον πληθωρισμό παραγωγού στην ευρωζώνη. Στο στόχαστρο ο μεταλλευτικός κλάδος με την πτωτική πορεία στις τιμές των μετάλλων.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed ενώ παράλληλα αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,1% στις 9298 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,72% στις 4212 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,85% στις 6.540 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,87% στις 9660 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,4% στις 6513 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,11% στις 18.710 μονάδες.

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και κυρίως η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του βιομηχανικού κλάδου σε υψηλό 2,5 ετών, οδηγούν σε αναθεώρηση των σεναρίων για τις επόμενες κινήσεις της Fed κυρίως ως προς το πότε θα ξεκινήσει το περιβόητο tapering.

Πέραν αυτών, επενδυτές και αναλυτές εξεπλάγησαν σήμερα από τη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού στην ευρωζώνη κατά 0,5% ενώ ο μέσος όρος των προβλέψεων έκανε λόγο για αύξηση κατά 0,2%.

Ο δείκτης βασικών πόρων υποχωρεί κατά 0,7% καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχωρούν από 0,2% έως 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v