Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν πτωτικά οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Διστακτικές κινήσεις από τους επενδυτές. Επιφυλακτικές αντιδράσεις στα σχόλια Ντράγκι για την οικονομία της ευρωζώνης και τον αποπληθωρισμό. Κάθετη πτώση 3,8% για τη Metro. Οριακές κινήσεις για τα futures της Wall.

Πτωτικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κοντά σε χαμηλά 7 εβδομάδων με τους επενδυτές να διστάζουν να προβούν σε σημαντικές κινήσεις εν μέσω των συνεδριάσεων ΕΚΤ και ΒοΕ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 9141 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,18% στις 4141 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,08% στις 6.506 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,06% στις 9537 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,01% στις 6418 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 18.287 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τακτικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών ευρωζώνης και Βρετανίας, καθώς και την συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι. 

Τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΒοΕ κράτησαν αμετάβλητα τα βασικά τους επιτόκια σε επίπεδα αρνητικών ρεκόρ. 

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή και τα οποία – κατά δήλωση του Μπεν Μπερνάνκε – θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed και πότε θα ξεκινήσει η μείωση των μέτρων αντισυμβατικής πολιτικής.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Metro με κάθετη πτώση 3,8% καθώς υποβαθμίστηκε από χρηματιστηριακή εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v