Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Νηνεμία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συμφωνία Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για τον προϋπολογισμό. Στάση αναμονής για τη Fed. Πιέσεις σε μετοχές τραπεζών.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο στόχαστρο. Η είδηση της ημέρας είναι η συμφωνία που επετεύχθη στις ΗΠΑ μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τον προϋπολογισμό που υπόσχεται ηρεμία στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,24% στις 9135 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,65% στις 4117 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,27% στις 6.541 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,44% στις 9478 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 6489 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,22% στις 18.194 μονάδες.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland υποχωρεί κατά 1,7% καθώς ανακοινώθηκε η παραίτηση του Nathan Bostock μετά από μόλις 2 μήνες στο τιμόνι της οικονομικής διεύθυνσης της τράπεζας. Πτώση 1,1% καταγράφει και η μετοχή της Lloyds Banking Group, ενώ η Royal Mail υποχωρεί κατά 1,2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τη Nomura.

Οι επενδυτές επίσης, διστάζουν να προβούν σε σημαντικές κινήσεις ενόψει της συνόδου της Fed την επόμενη εβδομάδα. Στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπως ο πρόεδρος της Fed, St Louis, δήλωσαν χθες πως δεν αποκλείεται να γίνει αυτό το μήνα το πρώτο βήμα στη μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v