Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στις ΗΠΑ καθώς Ομπάμα και Ρεπουμπλικάνοι κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επιφυλακτική άνοδος για τους περισσότερους δείκτες. Τράπεζες και φαρμακευτικές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κέρδη και στα futures της Wall

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα πτωτικό τριήμερο καθώς υπάρχει η πρώτη νότα αισιοδοξίας από την Ουάσιγκτον, ενώ παράλληλα, ο Bill Gross, ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων, εκτιμά πως η πιθανότητα να χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ είναι  μία στο εκατομμύριο.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,35% στις 8631 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,54% στις 4190 μονάδες και το Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1.06% στις 6.405 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,81% στις 9609 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,85% στις 6077 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,86% στις 18.897 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι τράπεζες και ο φαρμακευτικός κλάδος κινούνται ανοδικά. Η μετοχή της Sanofi καταγράφει κέρδη 1,3% και της HSBC Holdings ενισχύεται κατά 0,5%.

«Είναι προφανές πως η αγορά εκτιμά ότι το αδιέξοδο στις ΗΠΑ θα αρθεί» δήλωσε ο Ντόναλντ Γουίλιαμς της Platypus Asset Management και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά, νομίζω ότι μέχρις ότου υπάρξει λύση, η αβεβαιότητα θα συνεχίζεται και για αυτό θα έχουμε ευμετάβλητες αγορές και την επόμενη εβδομάδα». Ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων, ο Bill Gross της Pimco δήλωσε επίσης ότι αγοράζει Treasuries εκτιμώντας ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση για το όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Από την Ουάσιγκτον υπάρχει μία μικρή νότα αισιοδοξίας, καθώς έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών και αύριο με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v