Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παγωμένες" οι αγορές της Ευρώπης

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες από τα υψηλά δύο εβδομάδων.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τα υψηλά δύο εβδομάδων που «έπιασαν» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στις ΗΠΑ και στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 8.270 μοναδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,58% στις 4.030 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 6.536 μονάδε.ς

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,17% στις 8.535 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,27% στις 5.966 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB έχει οριακές απώλειες 0,05% στις 16.833 μονάδες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως οι αγορές είναι ευάλωτες στις ρευστοποιήσεις των κερδών από τις προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Ο ίδιος ο Μπεν Μπερνάνκε έχει δηλώσει πως οι επόμενες κινήσεις της νομισματικής πολιτικής της Fed και η αντίστροφή μέτρηση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα εξαρτηθεί από την πορεία που καταγράφεται στην αγορά εργασίας. Σε διεθνές επίπεδο πάντως, η Fed δέχεται έντονη κριτική. Οι αναπτυσσόμενες χώρες διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η μείωση της αμερικανικής ρευστότητας στις δικές τους οικονομίες, ενώ αντίστοιχη προειδοποίηση διατύπωσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Marketwatch, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Αύγουστο 173.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v