Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος «γύρισαν» οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν από το υψηλό 10 εβδομάδων, με τον DAX να κινείται 0,74% χαμηλότερα. Πτωτικό ξεκίνημα στην Wall "δείχνουν" τα futures.

Υποχωρούν από το υψηλό δυο μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους χαμηλούς όγκους εν μέσω της θερινής περιόδου και των επίμονων ανησυχιών αναφορικά με το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ. Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για το ιαπωνικό ΑΕΠ.

Σε χαμηλότερο επίπεδο η γερμανική αγορά, λόγω της πτώσης που καταγράφουν μετοχές όπως η Deutsche Boerse και η Commerzbank. Ο δείκτης πάντως εξακολουθεί να διαμορφώνεται 7,9% υψηλότερα σε σχέση με το χαμηλό που είχε καταγράψει στις 24 Ιουνίου, καθώς η ΕΚΤ δήλωσε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μια παρατεταμένη περίοδο. Ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,74% στις 8.276,2 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,42% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.059,3 μονάδες.

Στο Λονδίνο, οι μεταλλευτικές εταιρείες επιβαρύνουν το κλίμα, ενώ κέρδη καταγράφει η μετοχή της Prudential μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 0,26% στις 6.566 μονάδες, με την μετοχή της Anglo American να κινείται 0,9% χαμηλότερα, της Glencore Xstrata 0,8% και της BHP Billiton 0,6% χαμηλότερα, ενώ απώλειες 3,2% καταγράφει η μετοχή της Ladbrokes μετά την υποβάθμισή της σε "neutral" από την JP Morgan Cazenove. Στον αντίποδα, η μετοχή της Prudential ενισχύεται κατά 3,2%, της Royal Bank of Scotland κατά 1,1%, της Lloyds Banking Group ατά 1% και της Standard Chartered κατά 0,7%.

Χαμηλότερα κατά 0,51% κινείται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.936,5 μονάδες, κατά 0,27% ο ισπανικός IBEX στις 8.713,1 μονάδες και κατά 0,4% ο ιταλικός FTMIB στις 17.118 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v